Gitarrhjälten Yngwie Malmsteen

Yngwie Malmsteen är en av landets största och mest framgångsrika gitarrister. Han har gjort succé runt om i världen och är mycket känd bland annat i Amerika och i Japan där han nuförtiden tillbringar en stor del av sin tid. Runt Yngwie händer det hela tiden något och just nu är det bandets trummis Anders Johansson som gör att det stormar kring den stora världsgitarristen. Han har nämligen släppt en bok om sin tid som världsstjärna och turnerande trummis för gitarrvirtuosen Yngwie Malmsteen. Boken handlar om deras bråkiga tid i Hammerfall i slutet av 80-talet.

Demolerade hotellrum och kvaddade bilar

en skandalbok har släppts om Yngwie Malmsteen och om bandets tid i Hammerfall då allting spårade ut. Samtidigt som bandets framgång i slutet på 80-talet var i topp, gick det hett till i kulisserna. Det var flera hotellrum som totalförstördes, fall av misshandel och några bilar som totaldemolerades av bandet. Bandet kände sig pressade och det kändes tungt att vara kändis och just då kände ett flertal av bandets medlemmar att de ville lägga av med turnerandet. I skandalboken nämns många involverade personer med namn och allt är skrivet rätt så detaljrikt vilket gjort att ett stort antal jurister varit inblandade.

Medlemmarna i bandet gick över gräns

Anders Johansson har berättat att medlemmarna blev kändisar vid mycket ung ålder och det kändes lite som att man som rockmusiker fick göra vad vad man ville. Söndrade bandet något kom det alltid en städerska och städade upp efter dem. Efter att ha stått ut i många år tog Anders Johansson steget och slutade som medlem i bandet. Det finns många så kallade rövarhistorier om bandet och medlemmarna har berättat att det nu efteråt känns jobbigt .Fastän de alla fortfarande är vänner har de nästan ingen kontakt med varandra. Yngwie Malmsteen bor nuförtiden i USA och alla medlemmarna i det gamla bandet lever nya liv.

Leave a Reply