Företagsrock – starta hårdrocksband i verksamheten

Om du har ett företag eller är anställd någonstans har du säkert lagt märke till att det kan finnas en del dolda talanger bakom skrivborden. Kanske har det kommit fram fina sångröster under karaoke-kvällen under julfesten förra året, eller så har ni någon som sjunger i kör. Musik skapar alltid glädje och om du eller ni frågar runt så finns det säkerligen några motiverade själar som älskar att sjunga och spela pajas på scen, eller så kanske det till och med existerar en eller ett par personer på företaget som lirar musik på fritiden. Ja, kanske har de rent av en liten popgrupp eller ett hårdrocksband. Då finns det roliga tävlingar som ni kan vara med i och gynna hela företaget.

Företagsrock

I Göteborg och hela Västsverige anordnas årligen en musiktävling enbart riktade till företag. Man kan säga att det är som en lite annorlunda after work eller ett stort mingel. Massor av företag kan anmäla sig genom att bidra med en rockgrupp som är hopsatt av anställda, ledning eller vem det nu är som arbetar på företaget. Alla rockgrupper tävlar sedan om första pris under en helkväll fylld med god mat och dryck och inte minst uppträdanden. Vad kan vara roligare och skapa mer gemenskap än en paus mellan sammanträden, kundmöten, ekonomiska analyser och måndagsmöten? Samla ihop ett gäng driftiga och hängivna personer som mellan ansökningar av företagslån på capcito.com och budgetanalyser, släpper loss ordentligt och sjunger och spelar för fulla muggar.

Årets företagsband

Det är inte bara företag som tävlar utan en mängd andra organisationer och ideella föreningar. De olika banden som kan bestå av vilka som helst, tävlar sedan om priset ”Årets företagsband”. De som bedömer vilken grupp som kammar hem utmärkelsen är både fansen, publiken och en jury. Alltså lite som ”Talang” eller ”Idol” men för företag. Tävlingen fortsätter under kvällen i omgångar med grupper som tar sig vidare och sakta men förhoppningsvis säkert, klättrar mot toppen.

Detta kan vara ett kul sätt att utmana kunder, leverantörer eller till och med konkurrenter. Det är viktigt att ni samtidigt försöker samla på er en stor skara fans eftersom det ändå är publikens röst som räknas i slutändan. Under kvällen på Företagsrock kan ni sedan knyta kontakter och kanske komma närmare leverantörer och era konkurrenter och skaffa fler kunder. Det är ett annorlunda sätt att mingla, det kan man verkligen påstå!

Reglerna varierar något från år till år, men den huvudsakliga är ett åtminstone hälften av bandmedlemmarna kommer från företaget. Om ni sedan vill slänga in en utomstående person som möjligen har en bättre sångröst eller spelar gitarr som Slash, så går det givetvis bra. Sätt ihop 3 låtar eller covers och håll en liten minikonsert – vem vet kanske det blir ni som vinner nästa år.

Leave a Reply