Bygg ett festivalcamp

Ska du och polarna på hårdrocksfestival? Se då till att bo bekvämt när ni är där. Det är klart att festivallivet ska innebära vissa umbäranden, men det behöver inte betyda att ni ska göra avkall på allt.

Att bygga ett gemensamt festivalcamp behöver inte kosta så mycket om ni är några som delar på utgifterna. Det som däremot kan krävas är lite rekognoscerande för att hitta en bra plats att slå upp ert camp på. Det bästa är att tänka som i stort sett alla befolkningsgrupper som befunnit sig på resande fot gjort: ha tälten i cirkel med en ”eldstad” i mitten. I det här fallet ersätts dock med fördel eldstaden med ett partytält eller liknande. Öppen eld och alkoholkonsumtion är ingen bra kombination.

Fixa ström

När ni väl hittat en bra plats att slå upp ert läger på, se till att det finns tillgång till ström. Har ni det kan ni koppla in en fetare stereo, ladda era mobiler via USB eller andra teknikdelar och strömförsörja alla andra bra att ha-saker. Glöm inte att ta med er grenkontakter så att alla kan dela på strömmen. Fråga också alltid först om ni får koppla upp er, och erbjud er att betala om ni lånar ström av en privatperson.

Bra att ha i campet

När ni väl ordnat strömförsörjningen är det bara att börja bygga på med saker. Om ni bor på ett ställe där ni litar på grannarna och har väderskydd kan ni ha med ett helt stereosystem. Andra saker som ni kan skaffa nu är också bra eldrivna kylväskor att hålla dryck kall i. Det finns också ismaskiner som bara kräver ett eluttag. Att ha tillgång till färsk is är en svårslagen lyx på festival. En kall grogg smakar alltid bättre än en varm. Strömtillgången öppnar också upp för helt andra matlagningsmöjligheter. Genom att köpa en bra elgrill och bjuda grannarna kommer ni garanterat bli områdets mest populära.

Leave a Reply