Klä dig för hårdrockskonsert

Som hårdrockare kan du vilja besöka konserter för att se dina favoritartister och lyssna på härlig hårdrock tillsammans med andra fans. Då behöver du klä dig rätt så att du visar din kärlek för hårdrocken samtidigt som du klarar av att hoppa runt till musiken i flera timmar. Det finns många föregångare att inspireras av när du ska sätta ihop din outfit och du har även stor möjlighet att använda din kreativitet.

Hos NA-KD hittar du en stor mängd jeans för dam i olika storlekar, färger och former. Här finns något för alla, vilket ger dig en bra möjlighet att skapa en egen hårdrocksoutfit som passar din stil. Den moderna och tuffa stilen hos deras jeans för dam passar bra ihop med läderjacka, bandana och tröjor med bandtryck på.

T-shirt med bandtryck

När du ska på hårdrockskonsert kan det vara bra att passa på att visa sin kärlek för bandet genom att använda en T-shirt som har bandets tryck på. Hårdrocken är en egen identitet för många och har en egen klädstil som är enkel att känna igen, med rötter långt tillbaka i tiden. Nu har modet spridit sig till att bli en fluga även bland folk som inte nödvändigtvis är hårdrockare utan bara vill utstråla en tuff image, vilket har öppnat fältet för en högre kreativitet hos äkta hårdrockare.

Rockmodets uppkomst

Rockmusiken uppkom på femtiotalet och innefattar idag många olika genrer. Här hittar vi bland annat punk, hårdrock, reggae, ska och grunge. Hårdrock brukar användas som ett samlingsnamn för elgitarrdominerad rockmusik, vilket har framförts av rockband som Deep Purple, Led Zeppelin, AC/DC och Uriah Heep. Sedan sjuttiotalet började en del band lägga på ockultism och skräck, som bandet Black Sabbath med långsamma och distade gitarriff. På sjuttiotalet började rockbanden bära långt hår och tajta jumpsuits vilket kunde ses i hårdrocksbanden Queen, The Rolling Stones och Blue Öyster Cult. Judas Priest ville i början av åttiotalet definiera sig som ett band inom ”heavy metal”, och framförde en ny image med nitar och läder.

Hårdrocksmodets grundstenar

När du ska komponera din egen utstyrsel till hårdrockskonserten har du en rik källa att ösa ur för inspiration. Att använda skinnjacka och tajta jeans för dam och herr har varit populärt sedan James Dean bar looken på femtiotalet. Under åttiotalet var klädkoden uttalad inom olika musikgenrer, där det var viktigt att klä sig precis rätt för att visa vilken musik man lyssnade på. Idag går det att vara mer kreativ, där du kan utgå från en grund och sedan addera dina egna accessoarer och klädesplagg. Du kan börja med en bandtröja som kan köpas under turné. En äldre bandtröja ger pluspoäng, särskilt om du har vårdat den ömt genom decennier. Tajta läderbyxor, tatueringar och långt hår ger också rätt look.

Leave a Reply