Bästa tipsen för att ha råd att gå på konsert!

De flesta har säkert befunnit sig i samma situation eller en liknande situation någon gång under sitt liv. Ditt favoritband kommer äntligen till en stad nära dig, du är ledig på det datumet och du har alla möjligheter att få tag på en biljett, men du är pank. Om du känner igen dig i den situationen är det här en text för dig.

Att gå på konsert är inte gratis

Att det inte är gratis att gå på rockkonsert känner de flesta till. Även om opera och konserthus kanske är mer förknippade med att bara tilltala dem med pengar har rockkonserterna snabbt seglat upp på listan över de dyraste konserterna. Dock finns det alternativ och första tipset för dig som vill gå på rockkonsert gratis är att göra precis det. De allra flesta större (och mindre) städer i Sverige har någon form av stadsfest/kulturkalas eller liknande varje år. I vissa fall är alla aktiviteter helt gratis och i vissa fall kostar det lite pengar, men, det är inte lika dyrt som att gå på en rockkonsert.

Det är helt klart värt att spara pengar länge för att gå på en konsert, om du har möjlighet. Hårdrocksfans tillhör de mest hängivna fansen. Ett exempel på hur hängivna fans till hårdrocksband verkligen är, de köar mer än gärna i flera dagar för att få en biljett eller en möjlighet att se sin favoritgrupp.

Det kanske är lätt för en utomstående att tro att om du har sett ditt favoritband en gång behöver du inte se dem igen. Det är sällan så enkelt, eftersom grupperna byter konstellationer och set, ibland byter de scen till och med. På det sättet kan du se dem hur många gånger som helst utan att tröttna.

Det är alltid en fördel att önska sig konsertbiljetter i födelsedagspresent eller julklapp också. På det viset kan du om inte annat få ett startkapital som kanske räcker till den konsertbiljett du kommer vilja ha under året. Annars går det förstås att befinna sig i närheten av konserten, om den genomförs utomhus, då kan du säkert sätta dig i närheten och ändå höra konserten ganska bra, även om det inte alls är samma sak som att delta i själva konsertupplevelsen. Många tipsar dig säkert om att planka, men det blir inte roligt för dig eller arrangörerna eftersom alla förlorar på det.

Leave a Reply