Svenska hårdrocksband

 

Den svenska hårdrockscenen har länge hållit hög klass. Det är inte bara de inhemska fansen som har sett storheten i några av de mest välkända namnen. Det har också kommit många kritiker och fans internationellt som har börjat följa utvecklingen med stort intresse. I takt med att musiken blir allt enklare att nå med hjälp av internet har de svenska banden kunnat få fans från hela världen. Det innebär att de numera också kan åka världen runt och turnera med fullsatta spelningar som följd. Samtidigt fortsätter de att fira stora triumfer även på hemmaplan och den svenska hårdrocksbranschen är ännu vid god vigör.

1200px-Hardcore_Superstar_Summerbreeze2007_03Backyard Babies är ett bevis på det. De har hållit på ända sedan 1987, men de visar inga tecken på att avmattas. De tog ett avbrott 2009, men kom tillbaka starkare än någonsin 2014. Under sin karriär har de sakta men säkert lyft mot toppen och de har släppt flera skivor med varmt mottagande. Ändå är det deras livespelningar som har rönt mest uppmärksamhet. Vissa kritiker har gjort gällande att Backyard Babies hör till Sveriges bästa liveband och det är därför ingen överraskning att de fortsätter att bli bokade på såväl festivaler som mindre spelningar runt om i landet.

Ett annat band med stor internationell följarskara är Hardcore Superstar. De har sin bakgrund i Göteborg där de startade 1997 och snabbt fick se sina låtar klättra på listorna. De är än idag ett efterfrågat liveband som har gjort sig kända för att bjuda på spektakulära scenshower med klassiska rockattribut som hög volym och bra drag. Hardcore Superstar har också inspirerats av bland annat Kiss, vilket har bidragit till dess unika och utstickande estetik.

The Hellacopters var ett av de mest framgångsrika svenska rockbanden genom alla tider. Med start 1994 tog de snart över den svenska rockscenen och de skulle stanna på toppen under åren som följde. Det var först 2008 som bandet bestämde sig för att upplösas och de kunde se tillbaka på 14 år av turnerande. När du lyssnar på hårdrock via datorn kan du också enkelt ladda ned ljudböcker om du vill ha variation för en stund.

Leave a Reply