Sweden Rock Festival

 

Alla som har ett intresse för rock lär veta vad Sweden Rock Festival är. Om du inte har hört talas om det väntar en trevlig överraskning: festivalen är nämligen en internationellt uppmärksammad tillställning dedikerad åt rockmusik i alla dess former. Med upp till 40 000 rockfantaster som besöker Sweden Rock Festival är det en av de största festivalerna i Europa som enbart ägnar sig åt rockmusik.1200px-Sweden_Rock_Festival_2008 Det betyder att det kommer hit folk från hela Sverige liksom grannländer som Norge och Finland samt andra länder runt om i världen. Sweden Rock Festival arrangeras i Norge utanför Sölvesborg, vilket gör att det går enkelt att ta sig hit från södra delarna av landet.

Sweden Rock Festival arrangerades för första gången redan 1992. Då skedde det dock under ett annat namn – Sommarfestivalen. Det var dessutom Olofström som stod som värdort för festivalen den gången. Även om festivalen nyligen hade startats kunde ett internationellt erkänt band som Nazareth bokats – och det gav Sweden Rock Festival ett rykte om sig att alltid ha stora namn under sin festival. Under 1990-talet höll festivalen till i Karlshamn innan det 1999 slutligen flyttade till Norje och fick sitt nuvarande namn.

Sweden Rock Festival brukar få uppskattning för sitt breda utbud av olika band. Här samsas lugnare rock med metal. Den största genren är ändå hårdrock som utgör majoriteten av alla bokningar. Några exempel på hårdrocksband som spelat på festivalen genom åren är Europe, Twisted Sister och The Darkness. Dessutom har hårdrockslegendaren Ozzy Osbourne framträtt här. Sweden Rock Festival fortsätter att växa och de har slagit publikrekordet många gånger. Tvärtemot många föreställningar är publiken på festivalen högst varierad. Här finns det såväl gamla pensionärer som unga barn och allt däremellan. Gemensamt har de en kärlek för rockmusik.

Även om det ofta finns flera stora namn bokade har festivalen också gjort sig kända för att försöka lyfta fram yngre band. På så sätt tryggar de återväxten i en bransch som annars lägger mycket fokus på band med gamla meriter. Sweden Rock Festival äger rum i början av juni varje år, vilket brukar borga för ett trevligt försommarväder som passar bra tillsammans med rockmusik.

Leave a Reply