Lär dig spela rockgitarr

Vill du utveckla dina färdigheter inom musik? En av de roligaste sakerna man kan ägna sig åt är att bli bra på ett instrument. Gitarr är ett populärt instrument som är relativt lätt att lära sig. Det gäller bara att ha tålamod och en stor motivation. Man kan spela gitarr på flera sätt, antingen akustiskt eller på elgitarr. Dessa två alternativ skiljer sig åt i sitt uttryck – med en elgitarr kan man ta i mer och åstadkomma riktigt häftiga ljud, därför kallas det för rockgitarr.

1173px-circus_circus_1979-1980En bra början

För att börja spela rockgitarr behöver du ha något att öva på. En elgitarr kan vara rätt dyr men har du en akustisk gitarr hemma kan du börja öva på den. Det kan vara smart att gå en nybörjarkurs för att lära sig grundläggande ackord. Det finns ofta gratiskurser på nätet eller så kan du helt enkelt kolla upp saken på YouTube. Det är även smart att ha en rockgitarrist som förebild. Wasp-gitarristen lär dig lira om du bara gör exakt som han gör. Låt dig inspireras av coola riff och häftiga sound för att höja motivationen och ha en målbild.

 

Leave a Reply